LIFE

" ما هو الهدف من الحياة؟ الإسلام يجعل من الواضح أن على المسلم ، منذ البداية ، أن الغرض من الحياة هو دائم إلى الله عز وجل عبادة. وينبغي لنا أن نعرف أن السبيل الوحيد لخلاصنا في الدنيا والآخرة في معرفة الرب الذي خلقنا ، يؤمنون به ، وعبادته وحده "


~~~what is the aim of life? Islam makes it clear to the Muslim, from the very beginning, that the permanent purpose of life is to worship Allaah. We should know that the only way for our salvation in this life and in the Hereafter is to know the Lord who created us, believe in Him, and worship Him alone~~~

Followers

Wednesday, May 27, 2009

~~

ni nk crita skit la..
pagi tadi tgh sodap2 tdo walid call..da la mse angkat tu mula2 p angkat hp lain..y tak tahan nya siap berckp lpas tu bru prsan hp still lg bebunyi rupanya cilap hp keke...ye la letih la katekan duk dalam bas smpai kol 4 pgi..huhu dah la xselesa..wargghh pasni rse nk beli tiket tuk 2 org je then duk sorang2 ..bru xde orang duk kat tepi...takut n tak selesa punyer pasl duk tepi orang sampai skit blkag sbb xbergerak..mesti orang kat tepi tu ckp ape la budak ni cm patung je duduk..(huhu biorla nk ckp ape2pn)...sggup xtdo..takut punyer psl..hehe... tyme tu ingt ape y ummi pesan je huhu....baca ni baca tu....thnx ummmii...muahhhmuahhh..hehe
k dah berblik kpd tajuk asal..hehe..then kte pn angkat la dalam keadaan y kurang btol lagi sbb bru bgun..walid cakap.."salam..hello yana...walid tertggl spek ni..atas meja kat tv..jap lgi tlg hntr..bukan skrg pn xpe.." cm taw je je ank die ni bru bgun huhu...dlm keadaan y kurang terurus kte trus pergi kejutkan kak ain kat bilik..." k.in...walid tpon suh g anto spek die jap.."dalam keaddaan y cm nk marah kat aku ni sbb kejut kan die trus bangun..then ckp " ok tpi g la jhit lencana kat baju adam dulu die nk g berkhmah hari ni..adeh dlm keadaan y msih ngatuk pegila jahit dulu..pastu..pegi la hntr spek walid tu..."walid suh anto b4 kol 10 jd terpkse la cepat2..dia ada meeting kol 10.30...pergi la ak n k.in huhu...syok gak dah lame xbwak kreta..then kte pg la hntr tpi xsangka plak laju jgk kte bawa kreta..hihi...(ala yana xlaju sgt pn
120km/h je huhu) blik tu k.in plak bawa..disbb kan dia ambik lesen kemudian dri kte..so dia lom brani bawak laju2 just 90km/h je hehe...

sampai kat rmh..arghhh lapar2..makanan xde nk kluar p cri mkanan plak mls da..huhu so terpksala...membusykan diri di dapur memasak sesuatu tuk kami berdua mkn klu hrpkan k.in makan angin jela hehe...msak punyer msk..jadila nasi goreng..then kak ain buat air..pstu ktorang mkan la spuas2 nye hehe...konyang2...alhamdulillah...then k.in pn ckp besh jgk nsi goreng express ni hakhak..apa tak express nya..dah lapar sgt,, tu jela crita nye hehe..nk smbung tgok crita ngn ummi jap...sat g nk kluar plak ngn ummi k.in n aisyah..smbil tggu walid blik..huhu..kk daa sume...salam..

1 comment:

FiiQ90 said...

huhuhu!
pandu selamat..
jiwa selamat..