LIFE

" ما هو الهدف من الحياة؟ الإسلام يجعل من الواضح أن على المسلم ، منذ البداية ، أن الغرض من الحياة هو دائم إلى الله عز وجل عبادة. وينبغي لنا أن نعرف أن السبيل الوحيد لخلاصنا في الدنيا والآخرة في معرفة الرب الذي خلقنا ، يؤمنون به ، وعبادته وحده "


~~~what is the aim of life? Islam makes it clear to the Muslim, from the very beginning, that the permanent purpose of life is to worship Allaah. We should know that the only way for our salvation in this life and in the Hereafter is to know the Lord who created us, believe in Him, and worship Him alone~~~

Followers

Monday, May 18, 2009

SELAMAT HARI GURU..BUAT UMMI TERSAYANG.~~

Saya hampir terlupa akan 'tarikh istimewa' 2 hari lepas, sedangkan dua tiga hari sebelum tarikh itu saya sudah merakamkan dalam kotak fikiran akan pentingnya tarikh 16 Mei ini. Benarlah kata orang, bila tiba waktunya kita pasti lupa. Hinggalah kawan saya menyebutnya. Ya, 16 Mei sememangnya tarikh yang paling bersejarah bagi semua guru di mana tarikh ini dinobatkan sebagai Hari Guru.

Dan saya hampir terlupa untuk menitipkan ucapan ini buat insan bergelar guru yang paling dekat dengan saya- ummi , CIKGU SHARIFAH SARIAH SYED AHMAD yang telah hampir 20 tahun berkhidmat sebagai guru..SELAMAT HARI GURU UMMI..

Tak mungkin yana boleh lupa akan wajah2 yang mendidik yana dri tadika hingga sekarang..hmm AK juga yakin pembaca lain pn..(y rase nk bace je la rse xnk bje xyah sebok huhu)
mempunyai nostalgia tersendri terhadap guru..

so UMMI epi teacher day 2 u..muahhh luv u ummi..luv u sooo muchh ...hehe =)

No comments: