LIFE

" ما هو الهدف من الحياة؟ الإسلام يجعل من الواضح أن على المسلم ، منذ البداية ، أن الغرض من الحياة هو دائم إلى الله عز وجل عبادة. وينبغي لنا أن نعرف أن السبيل الوحيد لخلاصنا في الدنيا والآخرة في معرفة الرب الذي خلقنا ، يؤمنون به ، وعبادته وحده "


~~~what is the aim of life? Islam makes it clear to the Muslim, from the very beginning, that the permanent purpose of life is to worship Allaah. We should know that the only way for our salvation in this life and in the Hereafter is to know the Lord who created us, believe in Him, and worship Him alone~~~

Followers

Tuesday, June 23, 2009

~~

salam..
hmm da stat new sem ni mknenya stat balik la kelas tuition tu hehe...mlm ni ngajar budak darjah satu..aduhhh memerlukan kesabaran yang tinggi la...klu x memang masuk parit r semua budak2 tu kene humban...betul la kata orang ngajar budak bru beljar ni susah ...lagi senang ngajar budak y dah pandai or budak universiti walaupun apa yang diajar tu
susah..berbanding ajar budak darjah satu dan apa y diajar tu senang...tu baru 3 orang tadi...klu t kene handle 1 kelas 30-40 orang..xtaw nk ckp apa mintak dari ALLAH supaya memberikan kesabaran yang maksima kepada ku... apa taknye suruh buat tu malas suh buat ni malas..baru darjah 1 tpi kira dah pndai menjawab...hmm cmna la budak2 yang bakal ku ajar di sekolah 4 tahun lagi...mesti lagi advance dari tu...tapi apa2 pun demi mencurahkan ilmu insyALLAH dapat kte handle sume tu nanti..so kawan2 doakan la saya dapat jd cikgu y adil dalam memcurahkan ilmu 4 tahun lagi...

Mangajar itu sedekah yang paling baik

Daripada Abu Hurairah r.a berkata: Nabi s.a.w bersabda: “Sebaik-baik sedekah itu bahawa muslim itu belajar akan suatu ilmu kemudia dia mengajarkannya akan saudaranya yang muslim.”(Hadis Riwayat Ibnu Majah)


4 comments:

i n u ya =] said...

byk btol msg2 dakwah...bgus2...hehe...

SMKSED said...

Mu ngajor ker? sokoloh maner?
Sedak dok? Bebudak panggil mu mendape? cikgu ke gikcu he3..
Sonok dok? kirim salam ke anok murid deh...

sharifah nur liyana alidrus said...

SMKSED ni piye???
ak dop ngjor lg..tpi ade progrm tuition under kelab kat mktb ni...
pggl cikgu r..dop psl nguh la pggl gikcu..sonok r weh..bereh2 selse ni ak kim slm r sbb ak ngjor 2 kli je smggu..

SMKSED said...

Oh.. Taniah ya. Mengajar elok2 ya.