LIFE

" ما هو الهدف من الحياة؟ الإسلام يجعل من الواضح أن على المسلم ، منذ البداية ، أن الغرض من الحياة هو دائم إلى الله عز وجل عبادة. وينبغي لنا أن نعرف أن السبيل الوحيد لخلاصنا في الدنيا والآخرة في معرفة الرب الذي خلقنا ، يؤمنون به ، وعبادته وحده "


~~~what is the aim of life? Islam makes it clear to the Muslim, from the very beginning, that the permanent purpose of life is to worship Allaah. We should know that the only way for our salvation in this life and in the Hereafter is to know the Lord who created us, believe in Him, and worship Him alone~~~

Followers

Tuesday, June 16, 2009

HELPP MEEE ^_^~~

SALAM..(sekadar gambar hiasan =D cute kan budak tu wearing abaya..)

sejak dua menjak ni rasa cm teringin untuk mencuba jubah
...dah lama xpakai jubah ni dulu time kecik2 slalu je bila besar lupe semua..adeh2 tapi kira okey la still labuh walaupun xselabuh jubah..huhu...sini saya nak promote skit la..kepada gurl2 kat luar sane tu klu nak beli t-shirt tu kan beli la y cm t-shirt summaya ke...Bro-Art nye muslimah tshirt ke...kita semua tahukan cara berpakaian juga mencerminkan akhlak, jadi ia amat penting. Di dalam Al-Quran, Allah berfirman dalam Surah Al-Ahzab ayat 59 tafsirnya :
"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan beriman supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar) cara demikian lebih sesuai untuk mereka dikenali (sebagai perempuan yang baik) maka dengan ini mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihi."

dalam al-Quran pun ada sebut sebagaimana tafsiran ayat diatas...so apa lagi perempuan-perempuan ,,wanita-wanita,,girl-girl,,,nape xnak ikut apa y telah disebutkan dalam al-Quran...

so kat sini saya nk tny sapa2 la taw mne tempat y ade jual jubah-jubah y design moden...klu sapa y baca ni tolong la bagitahu.,.teringin ni...ada satu kte tengok hantaran kawin sepupu ummi kte huhu die nye baju tuk hantaran jubah..jubah indonesia punyer wargghh kepingin..lawa gilaaa warna hitam huhu tapi xde gambar la...sbb dah jadi baju kak dana my ummi punyer spupu,,..huhu..ni lah antara jubah y menjadi igaun ku huhu...xjumpa lagi ni...ni pn jumpa kat MARATUSSOLEH MUSLIM HOUSE tapi da abes warghhh....so sapa y boleh bantu ana help me k hehe...sapa dapat tolong nanti cikgu yana blanje gula-gula seposen hakhak...


ni contoh design jubah modern
(sapa terjumpa mana jual this jubah tell me please huhu)

ni pula jubah jordanni xtaw design apa hehe..tapi lawa

5 comments:

anis said...
This comment has been removed by the author.
anis said...

bgus la tu..
actly sy pon tringin gk nk pkai jubah..nk, nk purdah..tp rsenye x smpai lagi hjat nk pkai purdah tu...
anywy, sy suke blog awk.. =)

komando_trg said...

Pakai jubah? elok tu, tutup aurat. Eh, ko blajar kat mana skrg?

P/s: masokis = komando_trg
2 akaun.Tp org yang sama.

sharifah nur liyana alidrus said...

to anis:realy anis truskan la keinginan anda tu ye hehe..anis ni kwn unie ea...suke blog awk jgak hehe..

to masokis:owh taw doh org sme je...
ak stdy kat inst pend guru kota bharu...4 thun lbh lgi jd cikgu laa...huuu

i1 said...

kan cun kalo sume awek pakai camni...

ni duk pakai baju lengan pendek + tudung... eee geli r melihat...